Ontdek de mooiste foto's van de Pays Mellois in een Facebook groep!

Ontdek de mooiste foto's van de Pays Mellois in een Facebook groep!

160922 Fb Groupe Pays Mellois Photo1

Je moet toch wat met je vrije tijd hè. Dus ben ik sinds enige tijd min of meer actief in een groep met collega verhuurders en andere mensen die iets produceren, of ateliers verzorgen, of iets maken en dat willen verkopen om de diversiteit en de schoonheid van de Pays Mellois onder de aandacht van anderen te brengen. 
Uiteraard wil iedereen "meer verkopen", maar voor alles is het doel om elkaar beter te leren kennen en om te delen, geheel in de trend van de nieuwe economie. Deeleconomie, samenwerken, vernieuwen - drie woorden waarvan je kunt denken dat het alleen maar modewoorden zijn, maar waar we toch echt willen proberen iets zinnigs tot stand te brengen. 

In dat kader hebben we nu een Facebook groep in het leven geroepen. Het idee is dat mensen die hier wonen daar hun foto's in kunnen posten. Maar er zijn ook - nu al - mensen die elders wonen of hier een tweede huis hebben, en die tijdens hun vakantie of omzwervingen mooie foto's in de Pays Mellois hebben gemaakt. Het hoeven niet persé prachtige foto's te zijn overigens, het gaat erom de diversiteit en dynamiek te tonen.

Veel natuur en romaanse kerken natuurlijk...

Het moge duidelijk zijn dat ik erg van Romaanse kerken houd, zowel de schoonheden hier in de Pays Mellois, maar ook die buiten "het land van Melle" liggen. En ik ben duidelijk niet de enige... U zult dus veel foto's van kerken tegenkomen, zowel in deze groep als in een vergelijkbare groep die "Passion Deux-Sèvres" heet - tenminste, daar lijkt het nu op. 

Maar niet alleen... er is hier veel meer te zien. Ik hoop bijvoorbeeld dat er wat foto's van evenementen zullen worden gepost. Het gaat om de diversiteit, zowel van de dingen die we fotograferen als van de manieren waarop we dat doen.

160922 Fb Groupe Pays Mellois Photo2 13 59 05

Ce groupe est là pour vous... et aura besoin de vous aussi !

160922 Fb Groupe Pays Mellois Photo3 13 58 52

Zoals gezegd, er zijn zowel amateur- en professionele fotografen actief die hier wonen, maar ook die in de Pays Mellois een tweede huis hebben of die hier gewoon op vakantie zijn geweest. 

Mijn vriendin Kaye Scott behoort tot de groep mensen met een tweede huis en André Bianco woont hier niet, maar zwerft hier wel veel met zijn camera rond. U kunt meer foto's van hem bewonderen in de "Pays Mellois" groep op Flickr - jaja, we zitten overal ! (Binnenkort hopelijk ook op Instagram :-).

Deze groep is er dus voor u, of u hier nou woont of hier ooit was (of wilt komen :-)!). Maar we hebben u ook nodig om er foto's in te publiceren, en om ze op uw Facebook account te delen! 

Kijk hier en kom erbij ! http://bit.ly/FB-groupe-public...