Camping rural La Grosse Talle: een camping als geen andere

150730 Camping Jochem 850px 6937

Rustiek kamperen op La Grosse Talle: heel rustig in het voor- en naseizoen, en een gezellige familiecamping in het hoogseizoen.

U kunt op La Grosse Talle kamperen op een prachtig, uitgestrekt terrein. Met uw eigen tent of de volledig ingerichte caravan huren (1-2 personen). De camping is geschikt voor zes staanplaatsen, maar er is gemakkelijk plaats voor meer, en daardoor bent u verzekerd van voldoende ruimte voor iedereen... Op de camping zijn diverse plekken gereserveerd voor caravans en vouwwagens. Alle plaatsen hebben een aansluiting voor electriciteit.

La Grosse Talle is dus geen 'camping à la ferme' (want daarvoor moet je een werkend agrarisch bedrijf hebben) en ook geen 'aire naturelle de camping' (meer staanplaatsen), maar een 'camping rural'. We vinden zelf dat die benaming uitstekend past bij wat het is: 'rural' impliceert voor ons rustig, uitgestrekt, zonder opsmuk. En dat is precies wat we u op de camping rural van La Grosse Talle willen bieden.

Boomgaard of geen boomgaard?

De staanplaatsen bevinden zich in een oude boomgaard waar de afgelopen jaren ook de nodige bomen zijn bijgeplant. Fruitbomen zijn zeker leuk en geven heerlijk fruit, maar trekken ook veel insecten aan. Daarom dat de fruitbomen langzaam maar zeker hebben plaatsgemaakt voor nieuw aangeplante bomen, die inmiddels hard gegroeid zijn en voor veel schaduw zorgen. De laatste jaren moeten we meer kappen dan aanplanten om niet téveel schaduw te hebben!

140715  Lgt Camping 850px 2014 07 15 19 36 51

De kersenboom... inmiddels een stukje geschiedenis

100801 Camping  Lgt 4514 850px

De grote oude kersenboom was een populaire ontmoetingsplaats... maar we hebben hem in 2016 helaas moeten kappen. Hij markeerde een centraal punt op het terrein en in de zomer zorgde hij voor de broodnodige schaduw: hoewel de kersenboom er niet meer is, zullen we ervoor zorgen dat die plek toch een soort centrale plek van de camping zal blijven. Hoe, dat houden we nog even voor ons!  

Voor diegene die komt voor absolute rust en stilte is er plaats helemaal aan de andere kant van de boomgaard... achter het begraafplaatsje...!

En uiteraard is er het heerlijke zwembad om te ontspannen

Het zwembad (10 x 5.5 meter, 1,20 m diep) ligt op korte afstand van het campingterrein zelf, zodat u kunt zwemmen zonder de andere kampeerders te hinderen. Het zwembad is omheind en er staan stoelen en ligbedden tot uw beschikking. Echt geweldig is de sfeer die er bij het zwembad heerst: midden in de velden, met een zo natuurlijk mogelijke afwerking, en volop gelegenheid om zowel in de zon als om in de schaduw te liggen! Kijk hier maar eens voor meer foto's!

150625  Lgt Zwembad Piscine 6460 850px

La Grosse Talle: voor een fantastische en rustige vakantie...

2015 07 Camping Caravane 850px 6809

Niet zelden komt het voor dat gasten voor een paar nachtjes komen en vervolgens niet meer weg kunnen komen. Dat komt niet alleen door de fantastische sfeer, maar vaak ook door de onverwachte ontdekkingen en de centrale ligging van La Grosse Talle in de Poitou-Charentes: Sepvret ligt ideaal voor uitstapjes naar La Rochelle, Cognac, de Futuroscope en Poitiers, Niort en de Marais Poitevin en niet te vergeten de stadjes en dorpjes dichterbij. 

En natuurlijk is het geweldig fietsen en wandelen vanaf de camping. Wie éénmaal geroken heeft aan de charme van La Grosse Talle, komt zeker terug...

Is reserveren voor de camping rural op La Grosse Talle echt nodig?

In mei, juni en september kunt u meestal onverwacht op de camping komen, maar voor het hoogseizoen is reserveren aan te bevelen: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en de vraag is over het algemeen groot. Dat neemt niet weg dat we wel af en toe één of een paar dagen beschikbaar hebben, dus bellen of mailen loont toch wel de moeite! Kijkt u hier voor de tarieven voor het kamperen op La Grosse Talle >>

140730  Lgt Camping 850px 6930