Blog

We bouwen een Tiny House - 3

3 juni 2019

Een transparant Tiny House!
Een transparant Tiny House!


De constructie staat! We hadden even een transparant huis (misschien wel het mooiste moment van het hele project), maar ja, het moest toch dicht hè...

Lees meer →

We bouwen een Tiny House - 2

29 mei 2019

Vloerwerk!
Vloerwerk!


Er zit schot in de bouwwerkzaamheden. Dankzij de hulp van vrienden en ondanks het wisselvallige weer, zijn we goed opgeschoten. De paaltjes waar het geheel op komt te rusten zijn in de grond geslagen, het plateau is uitgelijnd en waterpas gezet, we hebben ons zoet gehouden met het beitelen van de balken van de houtverbindingen van de dragende constructie. 

Een Tiny House bouwen is serieus werk: we zijn nog steeds vol goede moed bezig. En zijn al een heel eind op weg (dachten we).

Lees meer →

We bouwen een Tiny House - 1

20 mei 2019

De eerste paaltjes van het Tiny House! (mei 2019)
De eerste paaltjes van het Tiny House! (mei 2019)


Het kriebelt sinds een paar jaar: we zijn in de ban van de Tiny House ontwikkelingen. Toegegeven: het heeft iets bizars om zo groot te wonen en dan geïnteresseerd te zijn in kleiner wonen. Hoewel, het één zou best eens met het ander te maken kunnen hebben :-). Dit voorjaar zijn we er toch aan begonnen: we bouwen een Tiny House!

Lees meer →

We bouwen een ecologische heg!

17 mei 2019

Wat is in godsnaam een ecologische heg? Zijn niet alle heggen ecologisch?

Ecologisch betekent volgens woorden.org "in overeenstemming met de natuurlijke verhouding tussen de omgeving en de organismen die erin leven". Vanuit die optiek denken we sinds een paar jaar na over hoe het terrein zo slim mogelijk te onderhouden. Daaruit kwam het idee van de ecologische heg voort. Een reconstructie.

Lees meer →

We go ecolo: onze inspanningen om ecologischer te werk te gaan

1 mei 2019

Zonder dat je het misschien beseft gaat er krankzinnig veel om in een onderneming als La Grosse Talle. We klussen wat af en gebruiken daarbij veel materialen en technieken, en we moeten veel schoonmaken - waarbij allerlei schoonmaakmiddelen worden ingezet. De afgelopen jaren zijn we begonnen met het nadenken over hoe dat zo ecologisch mogelijk kan.

Lees meer →

Joyeux Noël - Fijne Kerstdagen - Merry Christmas 2018!

21 december 2018

Fijne feestdagen - Joyeux Noël - Merry Christmas from La Grosse Talle
Fijne feestdagen - Joyeux Noël - Merry Christmas | La Grosse Talle, 2018 | foto: Beer Bergman (2010)

We wensen u allemaal hele fijne feestdagen toe! En hebben daar eigenlijk niets anders meer aan toe te voegen, behalve dan wat foto's om u uit te leggen waarom het zo bijzonder is om Kerstmis op La Grosse Talle te vieren :-)

Lees meer →

Nele en Bert op het #blauwebankje

19 december 2018

Nele en Bert op het #blauwebankje
Nele en Bert op het #blauwebankje | La Grosse Talle, 2018 | foto: Beer Bergman


Sinds jaar en dag komen er al Belgen op La Grosse Talle en we houden van ze. Hun cultuur is een interessante mix van de Nederlandse en de Franse, en ze laten altijd een geweldige herinnering achter. Zo ook Nele en Bert met hun kinderen, die op 1 augustus op het #blauwebankje plaatsnamen.

Lees meer →

Karin en Kees op het #blauwebankje

7 augustus 2018

Karin en Kees op het #blauwebankje
Karin en Kees op het #blauwebankje | La Grosse Talle, 2018 | foto: Beer Bergman


Ik heb vast al eerder laten weten hoe leuk het is om af en toe buren te hebben. Dat is namelijk wat er gebeurt als er gasten in het appartement La Talle komen. Iedereen heeft voldoende privacy, maar als je wilt, kun je lekker het reilen en zeilen van ons huishouden gadeslaan. En zo gebeurde ook met Karin en Kees, die begin augustus op het #blauwebankje plaatsnamen.

Lees meer →

Laura en Tommy met dochter op het #blauwebankje

1 augustus 2018

Laura en Tommy op het #blauwebankje
Laura en Tommy op het #blauwebankje | La Grosse Talle, 2018 | foto: Beer Bergman


Zo vroeg in de morgen zo stralend, dat kunnen alleen Laura en Tommy maar zijn. Wij hebben ook van hen als onze buren in La Talle mogen genieten. 

Lees meer →

Zosia en Jan met kinderen op het #blauwebankje

30 juli 2018

Zosia, Jan en de kinderen op het #blauwebankje
Zosia, Jan en de kinderen op het #blauwebankje | La Grosse Talle, 2018 | foto: Beer Bergman


Ze waren er "maar" een week, maar het leek een eeuwigheid: sommige mensen hebben een soort rustige aanwezigheid die maakt dat het lijkt alsof ze hier gewoon horen. Zosia en Jan en hun kinderen waren daar een mooi voorbeeld van. Dank voor jullie verblijf hier luitjes en hopelijk tot ziens!

Lees meer →
Previous Page - Next Page