Koninginnedag feestje bij de ambassadeur

Koninginnedag feestje bij de ambassadeur

We konden dit jaar helaas niet, naar de Koninginnedagviering op de Nederlandse ambassade in Parijs (in de week voorafgaand aan Koninginnedag). Jammer, want vorig jaar was het een geweldig feest en het bloed blijft kruipen waar het niet laten kan: je Nederlandse ‘roots’ worden met de jaren sterker ervaren… En tja, wanneer kun je dan nog anders een traantje wegpinken bij het zingen van het volkslied?

Het was me wel een belevenis, het feestje voor de Koningin in wat één van de mooiste panden van Parijs moet zijn. Dan hebben we het nog niet over de tuin: een zee van oranje tulpen, in een meer dan prachtige tuin, waarin een paar honderd op zijn paasbest geklede Nederlanders een glaasje dronken. Veel netwerken, veel « wijnederlandersinfrankrijk »-praatjes, veel oranje (dat missen we dit jaar), coctaildresses en géén bruine schoenen alstublieft – want kledingvoorschriften zijn kledingvoorschriften nietwaar?

Omdat wij geen vaste woon-of verblijfplaats in Parijs hebben :-) en de rest van de dag niet in driedelig pak en overdressed door de stad wilden lopen en op een zakelijke afspraak wilden verschijnen, hadden we daar in de Tuilerieën een speciale kledingsessie voor opgezet.

Vive la Reine !