La Talle krijgt een badkamer!

La Talle krijgt een badkamer!

Eindelijk, eindelijk: La Talle, dat huisje op de cour, krijgt een badkamer! Het was even diep ademhalen, want alles moest eruit en weer anders, maar het gaat ervan komen…
En het wordt heel mooi, want veel ruimer. Dat komt omdat er eerst veel verloren ruimte was (het gangetje van de wc naar de leefruimte). En  »du coup » hebben we besloten om allerlei andere dingen die we eigenlijk anders wilden, ook te veranderen:-).
Zoals het grijze keukenblad, dat wordt vervangen door eerlijk hout (met olie behandeld). Was de sfeer eerst modern en strak, nu hebben we gekozen voor een wat nostalgischer Frans sfeertje: donkerrood, steenkleur en « taupe », met klassieke meubels.

En doordat het badkamertje naast de keuken is gezet, oogt die wat minder groot en vooral wat intiemer en is er ineens heel veel leefruimte over: als je binnenkomt, heb je straks rechts een heel stuk waar de comfortabele bank en de (antieke Franse) eetkamertafel komen te staan. En eindelijk ook een lekkere grote kast om je spullen in op te ruimen. Daarvoor hebben we een prachtige antieke kersenhouten kast uit Bretagne op de kop weten te tikken, met een paar mooie details.

En toen we toch aan het werk waren… hebben we ook de struik die voor La Talle was neergestreken, weggehaald. Daarmee deed de mogelijkheid zich voor om het terras voor La Talle te vergroten, en dat zullen onze gasten zeker weten te waarderen!

Kortom: het is effe werk, maar zolang we de besprekingen op het terras in de zon kunnen doen is het te goed te doen. Zeker wanneer zoonlief en vrienden er zijn om een handje te helpen.

Voor meer Work in Progress, volg de foto’s en het verslag op Flickr en op de Facebook fanpagina van La Grosse Talle!