Na twintig jaar… voor het eerst op de tractor :-)

Na twintig jaar… voor het eerst op de tractor :-)

Waarom weet ik niet, maar op verkiezingsdagen ben ik altijd in de tuin aan het werk. Dan kan ik een beetje in de gaten houden of iedereen gaat stemmen, denk ik :-), want de hele dag hoor je autootjes heen en weer rijden, op weg naar het gemeentehuis en dan weer snel terug naar de zondagmiddaglunch met de familie. Of na de lunch, en dan snel terug naar de tuin.

Zo ook gisteren, toen mij een onbedwingbare neiging bekroop om het gras te maaien. Twintig jaar heb ik het uitgesteld, om allerlei hele belangrijke redenen, variërend van een slechte rug tot geen tijd of zelfs: de eerlijke verdeling van het mannen- en het vrouwenwerk, ik geef het eerlijk toe. Maar nu manlief een week in Tanger zit (voor werk… écht!), en het afwisselend warm en regenachtig is, kon ik de verleiding om erop te kruipen niet meer weerstaan en dus: hobbeldehobbel over het terrain, maar mooi dat het is geworden!

En nou weet ik het! Waarom die mannen allemaal zonodig op de tractor moeten om hier het gras te maaien: daar wordt je nog eens rustig van :-).