VakantieVrienden en VakantieVriendinnetjes!

VakantieVrienden en VakantieVriendinnetjes!

Vertrek van de familie Vandenhout, vakantievrienden op La Grosse Talle

Het leven op een camping en met gîtes is er één van grote VakantieVrienden. En zaterdag is altijd de grote wisseldag op La Grosse Talle: als de bewoners van de gîte, de studio, appartement La Talle, de caravan en de kampeerders wisselen, vallen er grote gaten in de LGT-familie.

Vaak wordt het vertrek voorafgegaan door een kop koffie met vertrekkers bij ons op het terras, dat zoveel mogelijk wordt uitgesteld ("hadden jullie het gastenboek al gehad?") en moeten de kinderen bij de trampoline en de achterblijvende vriendjes en vriendinnetjes worden weggetrokken. En dan begint de grote uittocht, op naar nieuwe avonturen.
Ondertussen wordt er op de achtergrond al hard gewerkt om de hele handel weer op orde te brengen voor het ontvangen van de nieuwe gasten: hulde aan de schoonmaakploeg, die er elke keer weer aan gaat staan! Vevolgens worden hier en daar de puntjes op de I gezet om het zo gastvrij mogelijk te maken.

We namen deze zomer al met pijn in ons hart afscheid van verschillende families die hier al eerder waren (binnenkort een interview van de familie Pannekoek, beloofd!) of die hier lang waren (die lieve Belgische familie van rechts achter op het campingterrein die naar eigen zeggen de mooiste plek hadden - zie foto links) of de familie van #MeesterMak (die de allermooiste plek van de camping hadden) en zo zijn er meerdere en zullen er nog meerdere volgen.
En ja hoor, daar komen ze weer, de nieuwe gasten die we volgende week weer zien vertrekken en die weer een stukje gaan meebouwen aan de LGT-ervaring van de LGT-familie. En die weer nieuwe vakantievrienden worden.
VakantieVriendinnetjes! op La Grosse Talle

En dan komt de zondag: als het mooi weer is verzamelen de nieuwe en oude gasten zich rondom het zwembad. Zo ook afgelopen zondag: het was er weer heerlijk. De nieuwe gasten en gastjes lopen 's morgens nog wat onwennig om elkaar heen, maar aan het einde van de dag worden innige vakantievriendschappen gesloten: "Wij zijn gisteren aangekomen." "Wij ook." "Dan zijn we de hele week vriendinnetjes." Het is maar dat je het weet. Ofwel er komen wat ingewikkelde samenleefproblemen op in de loop van de week, ofwel er vloeien volgende week dikke tranen. Beide zijn mooi om te zien, van een afstandje en toch dichtbij. Dat is het mooie van campingbaas spelen in de zomer!