De tijd vliegt… ook in ons vakantieparadijs :-)

De tijd vliegt… ook in ons vakantieparadijs :-)

Niet alleen vliegt de tijd, er verandert ook veel. Zelfs op La Grosse Talle, waar het soms wel lijkt alsof de tijd stilstaat. Maar schijn bedriegt, want de gebouwen mogen dan oud zijn en immobiel lijken, ze hebben al die jaren veel zien gebeuren. Waarschijnlijk al voor onze komst, inmiddels bijna 19 jaar geleden (!), maar zeker ook daarna en al helemaal in de afgelopen paar maanden.

Tis wat organiseren, maar wel spannend Het dagelijks leven op La Grosse Talle heeft enorme veranderingen ondergaan, en dat vooral omdat ik (Beer schrijft :-) de klantenportefeuille van Quixys France heb verkocht aan de hoofdleverancier van QF : Quixys France gaat vanaf eind januari 2011 door het leven als Quixys Internet. Vanaf die datum houd ik me bijna uitsluitend bezig met trainingen over sociale media geven, vooral aan collega’s uit de toeristische sector (eigenaren van gîtes, hotels, campings, … en personeel uit de Offices de Tourisme of Comités departementaux/régionaux de tourisme). Verder word ik gevraagd om te spreken op conferenties over sociale media.

Verder geef ik nu les aan Sciences Po (politieke wetenschappen), campus van Poitiers, wat een geweldige eer is :-)! Onderwerp van de lessen is de invloed van de « web 2.0″ beweging op de maatschappij en de opportunities die dat oplevert voor allerlei fundamentele processen, zoals journalistiek, onderwijs, gezondheid, ondernemingen, politiek, … Voor wie zijn Frans wil oefenen, dan kun je kijken op één van de « scoop.it » pagina’s die ik onderhoud, die over web 2.0 en sociétébijvoorbeeld. Scoop.it is een mooi voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling in sociaal medialand: eerst gingen we allerlei links naar belangrijke artikelen op onze computer opslaan, vervolgens zetten we ze op social bookmark sites zoals Delicious en tegenwoordig volstaan we niet meer met het opslaan en delen van links, maar is er het « curation » aspect bijgekomen: verzamelen, uitkiezen en publiceren is het « mot d’ordre » gewoden.

Hartstikke leuk dus, helemaal top. Helemaal omdat ik onverwachts alle openbare aanschrijvingen heb binnengehaald – dat was eigenlijk niet zo gepland, hoewel het wel prettig is. Daarom zwerf ik nu 17 van de 20 werkdagen per maand, tot ergens in juni, tussen Aquitaine (Périgord Noir, regio Marmande en Pyreneeën), Bretagne en Poitiers… En dat terwijl ook Jan steeds meer trainingen geeft, over zijn geliefde onderwerp : de rol en plaats van ouderen in bedrijven. Toegegeven, hij heeft hard gewerkt aan de samenhang tussen vorm en inhoud :-).

Buitenlands bezoek We hebben ook buitenlands bezoek: Charlotte heeft in september zeven weken doorgebracht bij Lauren Alcorn,en Lauren is nu voor zes weken bij ons. Hartstikke leuk, de meiden zijn buitengewoon gelukkig, en de jongste leert zo ook nog wat engels :-)!

En dan… verbouwingen :-) Tja, wat zal ik zeggen. « We nemen er de tijd voor », is misschien nog wel de beste omschrijving :-). Allerlei kleinigheden worden momenteel afgewerkt; zo hebben we nu eindelijk ons…. toilet afgewerkt! Negentien jaar, mooie score! En de badkamer is ook zo goed als af, heel fijn allemaal voor ons dagelijks comfort. Binnenkost stropen we onze mouwen weer op voor het afwerken van allerlei dingen in de gîte, de studio en La Talle. En niet te vergeten onderhoud op het terrein, maar daarover een andere keer meer. Ik beloof het weer opnieuw: ik zal proberen mijn leven te beteren, en de blog beter bijhouden :-)!