Het gewone leven gaat ook gewoon door tijdens de vakantie…

Het gewone leven gaat ook gewoon door tijdens de vakantie…

Bleef het maar altijd bij een gekneusde knie... :-)

Heerlijk zo’n vakantie… als alles goed gaat! Maar soms worden ook vakantiegangers ineens met hun neus op de feiten gedrukt: het « gewone » leven gaat altijd door, ook als je in Frankrijk op vakantie bent.

Dit jaar is het raak: we hebben al twee keer « de 15″ gebeld (dokter aan huis voor spoedgevallen) en vorige week stond er ineens een ambulance met knipperlichten op het terrein… Een meisje van vier had een gat in haar hoofd gevallen en dat werd dus voor hechtingen en onderzoek naar het ziekenhuis in Niort. Gat gehecht, kindje een paar uur later weer wat suf thuis en ouders ook bekomen van de schrik.

Daarna maakten we een bijzonder trieste gebeurtenis mee: gasten komen aanrijden uit Nederland, « de hond doet zo raar » en nog tijdens het telefoontje met de dierenarts overlijdt het beest… acht jaar bemind door liefhebbende baasjes en (kennelijk) kerngezond, heel triest. Wat doe je in zo’n geval? Dier naar de dierenarts, de as eind volgende week per speciale post naar Nederland: sommige vakanties eindigen niet zo fijn… En wij zullen haar in ieder geval nooit vergeten, want dat hadden we nog nooit meegemaakt. En laat het trouwens ook maar bij die eerste keer blijven!

En dan vandaag: campinggast gevallen met de fiets, gewoon op straat, waarschijnlijk uitgegleden op losliggend grint. Echtgenoot op de fiets alleen terug naar La Grosse Talle, want mevrouw in de ambulance naar de eerste hulp gebracht. Gebroken botjes in de rechterhand, stevige hechting in de kaak, scan van het hoofd gemaakt (gelukkig goed, afgezien van flinke hersenschudding).

Wat doe je in zo’n geval? Dit leek wat ingewikkelder dan met het meisje van vier, dus Jan is meegereden naar het ziekenhuis, om allerlei formaliteiten af te handelen en vooral: om zo precies mogelijk over te brengen wat de artsen en het verplegend personeel te melden hebben. Want er moeten soms beslissingen genomen worden, en dat doe je het liefst op grond van feiten – maar dan moet je die wel begrijpen.

Dat hoort dus ook bij het leven van een campingbaas: want het gaat gewoon niet altijd helemaal goed of precies zoals je het wilt… Hoewel het gelukkig uitzonderingen blijven!

Enne… mevrouw wordt *nu* geopereerd, duimen allemaal!!