Kalfstong op de camping (recept van Onno)

Kalfstong op de camping (recept van Onno)

Het moet worden gezegd: petje af voor onze gastendie tijdens de toch wel talrijke regenrijke periodes van de zomer 2011 hun goede humeur en vooral inventiviteit hebben behouden. Zo was daar Onno (die van de iPad familie), die van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om in een niet zo’n echte campingpan (zie foto!) een, volgens hem heerlijke, kalfstong te bereiden. Volgens hem, want ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet zo goed durf te eten. Maar wellicht, wellicht, ga ik het toch eens proberen.

Voor de echte liefhebbers volgt hieronder het recept van Kalfstong op de camping à la Onno :

Kleine kalfstong, inwrijven met grof zeezout van Ile de Ré. Met lauw waterwegzetten zo lang mogelijk, minstens 2 uur, in de auto stappen voor een nieuw gastankje. Gooi het zoute water weg, spoel de tong af, en borstel hem schoon, snij het keelstuk eraf, met tegenzin, omdat je pan toch te klein is. Zet hem op met 3 worteltjes, uitje, le bouquet garni, peterselie, glas witte wijn (cognac mag ook), peper toevoegen. vul aan met water tot de tongnet onder staat. Zet het vuur zacht, zo zacht mogelijk en dat kan niet met een nieuw tankje… (tip van de gastvrouw: we hebben verdeelplaatjes, die zouden uitkomst kunnen bieden). Laat het geheel 2 uur borrelen en zet hem dan uit. Stuur je vriendin met een paraplu naar Beer voor een beetje bloem. Maak een rouxtje met de boullion van de tong. Roer op het laatst een blikje tomatenpuree erdoor. Haal de tong uit de pan en haal het vel eraf. Geef het puntje aanje oudste zoon en begin snel met eten anders wordt het koud. Heerlijk met de intussen gekookte haricots verts en brood.

Eerlijk is eerlijk: het is een onweerstaanbaar recept! We moeten het toch maar eens gaan proberen en ik nodig hierbij iedereen uit om ons een foto te sturen van de kalfstong op de camping van Onno!