La Grosse Talle in de Werelkrant en op de Wereldomroep

La Grosse Talle in de Werelkrant en op de Wereldomroep

Er verandert veel in het toerisme, en de gemiddelde bezoeker van La Grosse Talle maakt gebruik van al die nieuwe mogelijkheden die het Internet biedt. Gasten komen hier via FacebookLinkedIn en Hyves netwerken, hebben foto’s gezien op Flickr of videootjes op YouTube, of volgen La Grosse Talle via Twitter.

Van toerisme, via e-toerisme naar « toerisme 2.0″ Al deze veranderende gewoontes, mogelijk gemaakt door technologische ontwikkelingen (zoals de microformats en real-time synchronisatie) die het web nu biedt en die onder de noemer « web 2.0″ vallen, hebben ingrijpende gevolgen gehad voor het toerisme: de ontwikkeling van toerisme, via « e-toerisme » naar « toerisme 2.0″ is meer dan een feit. Op mijn internet blogkunt u daar meer over lezen (nederlands artikel over het onderwerp komt dit weekend online).

Het is de gemiddelde lezer van de blog van La Grosse Talle vast niet ontgaan dat dit stokpaardje binnen de competenties valt die ikzelf, en mijn Internet bedrijf Quixys France, nu beheersen en aanbieden als dienst. Vooral aan toeristische organisaties in Frankrijk, want een gemiddelde gîte eigenaar heeft niet het budget om daarvoor iemand in te huren. Daarom probeer ik die kennis gratis  samen te vatten en te verspreiden.

Zo kwam dus ook de Wereldomroep op mijn pad: op rnw.nl kunt u een artikel lezen over het thema « toerisme 2.0 » (vrijdag 16 oktober) en in de wereldkrant van vandaag verscheen er een artikel over de uitzending in het programma « Expat » van vanmorgen over het thema « een toeristische onderneming beginnen in het buitenland » (pagina 6).

Aan tafel zaten Femke den Hartog (beleidssecretaris Europese Zaken van het MKB) en Wim van Teeffelen (adviesdiensten voor mensen die zich in Frankrijk willen gaan vestigen) en een aantal « expats »: Carla Joosse (Hongarije), Wladimir Schrijver (Portugal), de heer Rietman (Noorwegen) en ondergetekende.