Blog

Markt!

20 juni 2016

Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan slenteren over de markt. Bijna elk dorp heeft er wel één en vanuit La Grosse Talle zijn er dus verschillende leuke markten te bezoeken. Ze beginnen altijd al 's morgens vroeg en eindigen tussen 12 en 13 uur.

Lees meer →

Pretpark Le nombril du monde, de navel van wereld

20 juni 2016

Le Nombril du Monde à Pougne-Hérisson est une des sorties les plus appréciées de nos hôtes : malgré la route à faire (d'ailleurs, elle est belle !), cela vaut vraiment la peine d'y aller. Poétique, fantastique, ludique... tout pour redevenir enfant le temps d'un après-midi. Lisez ici comment et pourquoi...

Lees meer →

De romaanse kunst van de Poitou

20 juni 2016

Kunsthistorici hebben lange tijd gestreden over de vraag of er werkelijk sprake kan zijn van zoiets als een "école romane poitevine" (een Poitou-romaanse school).

Lees meer →

De romaanse kerken van de pays mellois

20 juni 2016

Eén van de opmerkelijke rijkdommen van de pays mellois is wel het grote aantal romaanse kerken, die op de route naar Santiago di Compostella liggen. 

Lees meer →

Land van boeren, handelaren en minnestreels

20 juni 2016

De rijke Middeleeuwen hebben hun sporen hier ruim achtergelaten, zoals in Exoudun en Bagnault (op fietsafstand van La Grosse Talle) waar de graan- en zouthandel elkaar kruisten en waar nu nog steeds de rijkdom van de "hôtels particuliers" goed zichtbaar is. En zoals in Melle, dat op ongeveer acht kilometer afstand van La Grosse Talle ligt.

Lees meer →

De speeltoestellen zijn weer als nieuw!

31 mei 2016

Lees meer →

Gastenboek

11 mei 2016

Het is mei 2016 en ik ben aan de zoveelste versie van de website bezig. Deze keer maar eens echt werk maken van het overnemen van schrijfsels uit het gastenboek. Wat zeg ik: uit de gastenboeken. Want daarvan zijn we al in exemplaar nummer 7 of zo bezig - ik ben de tel een beetje kwijtgeraakt. 

Lees meer →

De romaanse kerken in de Poitou-Charentes bij elkaar in een groep op Flickr

8 april 2016

Lees meer →

De Tumuli en het museum van Bougon: een duik in de prehistorie

28 maart 2016

Tumuli zijn prehistorische grafheuvels, die een moment in de geschiedenis markeerden waarop mensen zich gingen vestigen en het land gingen bewerken. Hun aanwezigheid werd gemarkeerd door de grafheuvels. Bij Bougon, een klein stadje in de Deux-Sèvres, zijn er zes van die grafheuvels of tumuli te vinden, op een oppervlakte van 2 hectare: het zijn de grootste te bezoeken grafheuvels van Europa heb ik me laten vertellen.

Lees meer →

Fietsen in Frankijk

22 februari 2016

Lees meer →
Previous Page - Next Page