Spelen bij water: de bronnen van de rivier de Sèvre Niortaise

Spelen bij water: de bronnen van de rivier de Sèvre Niortaise

Je kunt er een hele middag verblijven en je tijd doorbrengen met niets doen: de bronnen van de Sèvre Niortaise, één van de twee naamgevende rivieren van de Sèvre Niortaise ontspringt dichtbij La Grosse Talle.

Er zijn in totaal zo'n zeven (bekende) bronnen, waarlangs ook een wandeling is uitgezet. Maar dit plekje is nou al één en twintig jaar mijn (niet meer zo geheime) plek, waar ik naartoe ging om tot mezelf te komen, na te denken, of gewoon om te kijken hoe het met het grondwater gesteld staat.


Je zou er mooi kunnen picknicken (dat is tot nu toe bij het plan gebleven :-), maar uit ervaring weet ik dat je er geweldig kunt gaan zitten lezen of schrijven: het geluid van water, de vogels, en nadenken over hoe je dammetjes bouwt is meer dan genoeg om tot rust te komen.
We komen er graag, helaas niet vaak genoeg, want het is nou niet precies onze achtertuin, maar je kunt er prima naar toe wandelen, en het is en blijft een geweldige plek voor ouders - met en zonder kinderen:-)! En we zijn benieuwd naar de ervaringen van onze gasten bij de bronnen van de Sèvre Niortaise!