Van antieke spinnewebben en oogkleppen

Van antieke spinnewebben en oogkleppen

Er zijn van die dingen, daar sluit je maar liever je ogen voor. De toestand van het dak van onze bijkeuken hoort tot die categorie: maar liefst zeventien jaar spinnewebben hebben zich daar gevormd. Met ongetwijfeld zeventien jaar beestjes erin, en liever denken we maar niet na over wat voor beestjes :-).

Maar ja, Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd, en in Sepvret nemen we er al helemaal de tijd voor. Want we willen het allemaal zus en zo hebben, en niet veel anders. En dus moeten er jaren denkwerk aan te pas komen, en jaren sparen. En tja, dan hebben we ook niet altijd meteen tijd om het allemaal te doen. Vandaar dat sommige dingen echt heel erg antiek worden, zoals die spinnewebben. De vraag was nu: zet ik de artistiekste foto online, of de eerlijkste, of…. ? U mag zelf oordelen.

Waarom nu ineens met de billen bloot? Omdat het dak eraf is gegaan deze week! Nieuwe ‘voliges’, nieuwe onderpannen en zo gelegd dat we voor eens en altijd van die eeuwige lekken af zijn. Een stap, een hele stap, want nu kunnen we serieus gaan nadenken over hoe de bijkeuken op te knappen. Dat gaat nu niet gebeuren, want één ding staat vast: die ruimte gaan we zo authentiek mogelijk aanpakken, vanwege de prachtige broodoven én vanwege de meer dan mooie bak voor het hout die ernaast staat. We houden u op de hoogte. 

Ondertussen kunt u op http://www.flickr.com/photos/beerbergman/sets/72157614642318297/ volgen hoe het met het nieuwe dakje gaat.