We bouwen een dorp(je)

We bouwen een dorp(je)

Het weekje weg in de Var was heerlijk: zo moeten al onze gasten zich voelen op de vooravond voor vertrek… hadden we nog maar een dag, twee dagen, een week, altijd. Een groot voordeel van in Frankrijk wonen is wel dat je niet watertandend voor elke makelaar staat te kijken naar wat jouw grote droom gaat worden :-).

Het is prachtig in de Var. Maar in april zitten alle wegen al verstopt, vanaf volgende week zitten alle (heel veel) mobile homes van de overigens mooie camping al vol – die arme lui kunnen dan gewoon nergens meer heen, hebben we bedacht. Eénmaal hier, de hele week hier. En dan moet je er niet aan dénken dat het 41°C in de schaduw is en je er een uur of drie over zou moeten doen om naar St. Tropez te komen….! Maar goed, ieder zijn lol. Wij houden nu eenmaal van rustige plekken, niet teveel anderen om ons heen. En dat is dus redelijk gelukt.

De bergdorpjes die we op de verschillende tochten hebben aangedaan waren prachtig: de ene ansichtkaart na de andere kwam aan ons voorbij. Cannes was een geslaagd uitje: veel meer karakter dan ik had gedacht – de droom voor de oudste (14 jaar). En hetzelfde geldt voor St Tropez: uiteindelijk hebben we er bijna een hele dag doorgebracht, met lekker slenteren en nietsdoen. En we hebben een dorp gebouwd, een dorp uit zee, of eigenlijk: met spul uit zee. Want na al dat consumeren is het weer tijd voor creëren. En daarvan hebben we nog wat voor de boeg, als we weer thuiskomen :-).

Er staan al wat foto’s online van onze vakantie, er komen er binnenkort weer meer bij, op Flickr natuurlijk!