Worldcup voetbal 2010: on s’y prépare sérieusement :-) !

Worldcup voetbal 2010: on s’y prépare sérieusement :-) !

Op La Grosse Talle, on se prépare sérieusement au match de foot Pays-Bas / Uruguay... tous en orange !

Het schijnt serieus te worden, met dat Nederlandse voetbal: halve finale wereldcup, da’s niet niks. Zeker niet als je het afzet tegen de andere Europese voetbalteams…. En nee, van mij hier géén commentaar over het Franse voetbalelftal :-). Daar hebben we de rest van de wereld voor!

Enfin, ook wij bereiden ons serieus voor: oranje vlaggetjes, oranje schminck voor de kinderen, een muts en een oranje hoed hier en daar op La Grosse Talle… onze Nederlandse roots blijken elk jaar weer sterker en sterker en de oranjekoorts slaat ook hier toe.

Het was de journalisten ter ore gekomen, dus vanmiddag was ik even te horen op de Franse lokale radio, ook altijd leuk:-) (de link verwijst naar een pagina met de frequenties en uitzendingen).

Vanavond gaat de teevee onder de hangar, en komen deNederlandse en Franse camping- en gîte gasten kijken, samen met een paar vrienden en kinderen. Een aangename mix tussen frans en nederlands dus; kortom: een waarheidsgetrouwe weergave van de interculturele realiteit op La Grosse Talle!

Oh ja, enne, we twitteren vanavond ook als het enigszins kan, met de hashtag #wk2010 en onder de naamhttp://twitter.com/BeerBergman

Klik hier voor meer foto’s op Flickr >>