Blog

Vide greniers et brocantes dans les Deux-Sèvres

26 août 2016

Mag ik hier bekennen dat ik niet zo van vide-greniers houd? Het is leuk om op een brocante rond te snuffelen, dat vind ik zeker ook wel. Maar je hebt altijd het gevoel dat je 's morgens heel vroeg naar zo'n rommelmarkt moet gaan, anders loop je dat uitzonderlijke koopje mis. En tja, hoe zal ik het zeggen? Mijn huis is al zo'n brocante, daar hoeft nou niet echt nog wat bij! Volgens mijn dochter zouden we hier eigenlijk eens een vide greniers moeten houden (niet dus, wij houden van onze bric-à-brac!).

Maar goed, voor de liefhebbers heb ik hier een lijstje met rommelmarkten in de buurt: voor diegenen die nog langs willen komen op La Grosse Talle aan het einde van deze zomer.

Lire plus →

La découverte d'une jolie petite ville en Deux-Sèvres : Niort

22 août 2016

Niort peut sembler endormi et provencal, au moins vu avec des yeux de grandes villes. Mais c'est un petit bijou, qui se dévoile qu'au prix d'un investissement, celui de prendre le temps pour la découvrir. 

Il m'a fallu quelques années avant d'y arriver, car au début de ma vie en France, je trouvais Poitiers plus intéressante, plus vivante. Mais je vous assure, Niort vaut un détour, et ce, pour plusieurs raisons !

Lire plus →

Découvrir la vie de chatelain au Château de Saint-Mesmin

3 août 2016

Een kleine anderhalf uur rijden vanaf La Grosse Talle, via een mooie weg dwars door de streek die de Gâtine heet, is de tijd die u nodig heeft om bij het Kasteel van Saint-Mesmin in Saint-André-sur-Sèvre te komen. Onze gasten die het erop wagen, zijn allemaal razend enthousiast teruggekomen, want het is behalve een 'echt' ridderkasteel ook een plek waar veel aandacht aan de kinderen wordt geschonken. Het leven in de Middeleeuwen komt er tot leven!

Lire plus →

Exoudun

26 juillet 2016

[tip] Geen zin om uren te rijden, maar wel om een stukje "echt" Frankrijk ontdekken? Dat kan zelfs met de fiets vanaf La Grosse Talle: het stadje Exoudun is de moeite van een bezoek waard. Het liefst op een broeierige zomerse middag. Ik ging er weer eens heen in mei 2016, op zo'n voorjaars zomerse dag. Een voorproefje.

Lire plus →

Iedereen tekenen!

25 juillet 2016

Wie er zin heeft in een ochtendje tekenen in Melle, kan woensdag meedoen met het "klasje" van Michel André van "Croctoo".

Lire plus →

Tanialos, een Gallisch dorp

28 juin 2016

Het staat op mijn programma, en dit weekend van 2 en 3 juli 2016 gaat het eindelijk gebeuren: het Gallische dorp Tanialos in Exoudun bezoeken! Tanialos is een reconstructie van een dorp en het leven in de eerste eeuw voor onze jaartelling, dat door vrijwilligers en de gemeente Exoudun wordt beheerd.

Lire plus →

Markt!

20 juin 2016

Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan slenteren over de markt. Bijna elk dorp heeft er wel één en vanuit La Grosse Talle zijn er dus verschillende leuke markten te bezoeken. Ze beginnen altijd al 's morgens vroeg en eindigen tussen 12 en 13 uur.

Lire plus →

A Pougne Hérisson, au Nombril du Monde...

20 juin 2016

Le Nombril du Monde à Pougne-Hérisson est une des sorties les plus appréciées de nos hôtes : malgré la route à faire (d'ailleurs, elle est belle !), cela vaut vraiment la peine d'y aller. Poétique, fantastique, ludique... tout pour redevenir enfant le temps d'un après-midi. Lisez ici comment et pourquoi...

Lire plus →

De romaanse kunst van de Poitou

20 juin 2016

Kunsthistorici hebben lange tijd gestreden over de vraag of er werkelijk sprake kan zijn van zoiets als een "école romane poitevine" (een Poitou-romaanse school).

Lire plus →

De romaanse kerken van de pays mellois

20 juin 2016

Eén van de opmerkelijke rijkdommen van de pays mellois is wel het grote aantal romaanse kerken, die op de route naar Santiago di Compostella liggen. 

Lire plus →
Previous Page - Next Page