Blog

Romaanse kerken in de pays mellois

20 juin 2016

De rijke Middeleeuwen hebben hun sporen hier ruim achtergelaten, zoals in Exoudun en Bagnault (op fietsafstand van La Grosse Talle) waar de graan- en zouthandel elkaar kruisten en waar nu nog steeds de rijkdom van de "hôtels particuliers" goed zichtbaar is. En zoals in Melle, dat op ongeveer acht kilometer afstand van La Grosse Talle ligt.

Lire plus →

De speeltoestellen zijn weer als nieuw!

31 mai 2016

Lire plus →

Livre d'or

11 mai 2016

Het is mei 2016 en ik ben aan de zoveelste versie van de website bezig. Deze keer maar eens echt werk maken van het overnemen van schrijfsels uit het gastenboek. Wat zeg ik: uit de gastenboeken. Want daarvan zijn we al in exemplaar nummer 7 of zo bezig - ik ben de tel een beetje kwijtgeraakt. 

Lire plus →

Romaanse kerken in de Poitou-Charentes

8 avril 2016

Lire plus →

De Tumuli en het museum van Bougon: een duik in de prehistorie

28 mars 2016

Tumuli zijn prehistorische grafheuvels, die een moment in de geschiedenis markeerden waarop mensen zich gingen vestigen en het land gingen bewerken. Hun aanwezigheid werd gemarkeerd door de grafheuvels. Bij Bougon, een klein stadje in de Deux-Sèvres, zijn er zes van die grafheuvels of tumuli te vinden, op een oppervlakte van 2 hectare: het zijn de grootste te bezoeken grafheuvels van Europa heb ik me laten vertellen.

Lire plus →

Fietsen in Frankijk

22 février 2016

Lire plus →

Pâques à Sepvret

3 mars 2015

Le printemps est un moment de rêve pour un séjour à La Grosse Talle : la nature qui se réveille, des moments intimes et calmes et des balades aux alentours permettent de passer un séjour sympathique !

Lire plus →

Naar Frankrijk op vakantie en op zoek naar een cursus Frans?

8 février 2015

Het was natuurlijk vreselijk saai, die Franse les op school... Woordjes leren en een lastige taal als het Frans onder de knie krijgen is geen "sinécure" - een mooi voorbeeld overigens van "faux amis", woorden die in het Nederlands heel erg Frans klinken, maar in het Frans niet bestaan of anders worden gebruikt.

Lire plus →

Wat zou je denken van een paasvakantie op La Grosse Talle?

6 février 2015

Het voorjaar is een geweldige periode, en met name de maand april vinden we zelf heerlijk. Dit jaar valt pasen begin april en geven we 15% korting op de huurprijs en een paaspakket* weg, reden te meer om een paasvakantie in één van de huisjes of op de camping (als je tegen de wat koudere nachten kunt) te overwegen!

Lire plus →

Naar de kerk of WK2014 voetbal kijken, ongeveer hetzelfde :-)

6 juillet 2014

"Nuits Romanes" is het jaarlijkse culturele festival dat plaatsvindt in de romaanse kerken van de Poitou-Charentes. Muziek, dans, circus, en allerlei combinaties daarvan in de kerken: we kunnen u deze avonden met vaak spectaculaire effecten van harte aanbevelen! De kerken worden beschenen met licht en lichteffecten die het geheel tot een bijzondere ervaring maken.

Lire plus →
Previous Page - Next Page